Rolluiken

Contact

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden steeds samen met uw ramen en deuren geplaatst. Dat maakt ze uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen en woningen waar de ramen volledig worden vervangen. Dit type rolluik biedt een perfect alternatief voor de traditionele inbouwrolluiken van vroeger, waarbij het rolluik werd gehangen in een opening boven het raam.

Het grote verschil met de rolluiken van weleer is dat deze opbouwkasten voorgeïsoleerd zijn en dat ze perfect aansluiten op het raamprofiel. Op die manier zijn ze energievriendelijker en uiteraard ook makkelijker te onderhouden. U hoeft niet langer beroep te doen op een schrijnwerker om de binnenzijde van de woning af te werken, de kast maakt namelijk gewoon deel uit van het interieur.

Voorzetrolluiken

Het grote voordeel dat voorzetrolluiken hebben, is dat ze op elk moment kunnen worden geplaatst. Snel, eenvoudig en zelfs zonder kap- of breekwerk! Dit type rolluik kan dus zowel bij nieuwbouw als renovatie worden toegepast.

In de praktijk ligt het aantal voorzetrolluiken bij nieuwbouwwoningen niet zo hoog. Daar speelt vooral esthetiek een belangrijke rol en op dat vlak steken de inbouwrolluiken er met kop en schouders bovenuit. Een voorzetrolluik is immers altijd zichtbaar langs de buitenzijde. Dat hoeft zeker en vast geen nadeel te zijn, de afwerkingsmogelijkheden zijn enorm groot.